CineArt x QFFU | Queer Horror Shorts

CineArt x QFFU | Queer Horror Shorts

Donderdag 25 augustus / 20:00 - 22:00

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een unieke programmering op het vlak van queerfilms in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma.  

Zichtbaarheid en verbinding staan bij ons op de eerste plek. Zichtbaarheid op het witte doek is belangrijk, maar ook heeft elke letter en elk individu uit de LHBTQI+ gemeenschap een eigen verhaal. Daarom heeft het QFFU als doel om zoveel mogelijk verhalen te vertellen, voor herkenning, educatie en ontspanning. Het festival duurt van 19 tot en met 28 augustus. www.qffu.nl  

Bij De Nijverheid tonen we Queer Horror Shorts ->>> Met drag performance van Tom Poessy!

Estigma (David Velduque)

Het is vrijdagavond, de bel gaat en Alex opent de deur voor zijn grootste angst… Deze body horror voel je onder je huid en grijpt tegelijkertijd gevoelige problematiek aan binnen de community.

MonsterDykë (Kaye Adelaide & Mariel Sharp)

Deze experimentele en controversiële short in zwart-wit won afgelopen jaar de Publiekprijs tijdens Final Girls Berlin – een filmfestival gewijd aan horrorfilms gemaakt door vrouwelijke en non-binaire filmmakers. Een portret over queer liefde, verlangen en lust.

Polter (Álvaro Vicario)

José neemt het op tegen een klopgeest die zijn huis is binnengedrongen. Terwijl hij vecht voor zijn leven tegen bovennatuurlijk krachten moet José ontdekken waarom hij wordt geteisterd, wil hij weer controle krijgen over zijn huis.

Freza (Anna Melnikova)

Tijdens een manicure ontmoet Sasha een mysterieuze cliënt en gaat in op haar aanbod samen een leuke tijd te hebben. Sasha heeft alleen geen idee waar ze in gaat belanden.

The Little Demon (Carol van Hemelrijck)

Elke nacht gebeurt er iets angstaanjagends in het appartement van Giles en Sean. Hun dochter rent door het huis, schreeuwend en krabbend  aan de muren – bezeten door een demoon. Ze zijn doodsbang voor hun eigen dochter, wat moeten ze hier in godsnaam aan doen?

Not Your Ordinary Sister (Maša Zia Lenárdič & Anja Wutej)

Deze queer satire geeft op accurate wijze kritiek op de populariteit van de ‘lesbian vampire films’ en het gebrek aan juiste representatie van queerness binnen conservatieve en patriarchale religieuze organisaties.

Innocent Boy (Brock Cravy)

Deze met neon doordrenkte, obscure en esthetische short over een unheimische ranch in Texas kun je het best beschrijven als een queer koortsdroom. We gaan niet te veel verklappen, je moet het ervaren.