Songwriter Circle

Songwriter Circle

Entree: gratis!
Zondag 18 december / 14:00 - 17:00

Geen gillende gitaarsolo’s of spectaculaire vuurwerkshows: tijdens de Songwriter Circle wordt het liedje teruggebracht naar de basis. Drie artiesten per editie brengen hun muziek in haar meest kwetsbare vorm naar het intieme kunstcafé van De Nijverheid. Van nieuw lokaal talent tot mogelijk zelfs internationale namen. Zonder setlists, zonder vaste speelvolgorde; puur op gevoel krijgen muzikanten de volledige vrijheid om nieuwe ideeën uit te proberen, oud werk van de plank te halen of liedjes in een nieuw jasje te steken. De Songwriter Circle biedt een unieke inkijk in de magie van het liedje.

De Songwriter Circles vinden plaats op zondagmiddag tussen 15:00 en 17:00. Toegang is gratis!

Line-up: Vic Willems, Immen, Rinze 

Immen:
Singer-songwriter Immen heeft een intrigerende warme stem en weet een intieme sfeer met een donker randje op te wekken. Hoewel de meeste liedjes in het Engels geschreven zijn, keert ze soms terug naar haar Friese moedertaal, wat haar liedjes zowel iets aards als iets bovennatuurlijks geeft.

Rinze:
“Het gaat eigenlijk best wel goed met Rinze.”

Vic Willems:
Vic Willems weet het moderne levensgevoel te vangen in betoverende muziekstukken die niet alleen zijn particuliere levensgevoel, maar ook dat van een generatie lijkt weer te geven. Hij maakt intieme, melancholieke luisterpop met persoonlijke teksten op een laagje elektronica. In 2016 won hij De Grote Prijs van Nederland

De Songwriter Circles worden georganiseerd i.s.m. Treetop Agency met ondersteuning van de Projectsubsidie Cultuur van de Gemeente Utrecht.

ETEN & DRINKEN
Ook een hapje eten? Dat kan! De keuken van PEUZEL is open voor lunch, borrelhappen en diner van 12:00-22:00 uur. Het café van De Nijverheid en de exposities zijn open vanaf 12:00 uur.

EXPOSITIES
De Nijverheid is een kunstenaarskolonie, dus kunst vind je in alle hoeken en gaten. Bezoek vooral ook de drie exposities:
De Tunnel
Kunsthal Kloof
EXboot