Klassiek Jammen

Entree: gratis!
Zondag 27 november / 15:00 - 18:00

Welkom bij Klassiek Jammen. Klassiek jammen is ontstaan uit het idee; waarom wordt er weinig geïmproviseerd met klassieke instrumenten? En waarom heet het conservatorium het conservatorium? Vroeger werd er veel geïmproviseerd en tegenwoordig worden voornamelijk stukken ingestudeerd, en dat is jammer. Zodoende ontstond het idee van klassiek jammen, met de insteek om met (klassieke) akoestische instrumenten te improviseren.

Klassiek jammen betekent iedere keer iets compleet nieuws laten ontstaan, wat daarna ook voor altijd weer zal verdwijnen. Een moment opname van het samenzijn van de muzikanten op het podium.

Hoe gaat dit in zijn werk? Heel simpel!

Iedereen die mee wil doen gooit zijn naam in de hoge hoed. Met een grote dobbelsteen wordt gegooid om te bepalen hoeveel mensen mee mogen doen. Het getal bepaalt hoeveel namen er uit de hoge hoed worden gehaald en deze mensen vormen de groep die gaat spelen. Dit herhaalt zich tot de hoed leeg is, dan worden alle namen er weer in terug gestopt en begint het hele spel opnieuw.

Zodoende doe je altijd mee, is het iedere keer weer een verrassing welke muzikanten je om je heen hebt, en speel je soms als duo, soms met vijf anderen en soms ook in je eentje!

De lengte van de jam is onbepaald; er wordt gespeeld totdat de muziek op is. Wie mogen er allemaal meedoen?

Iedereen die een akoestisch instrument bespeelt; behalve slagwerkers (vanwege volume). Een piano is ook aanwezig op de lokatie.

Wil je enkel luisteren? Dan ben je ook van harte welkom!

EXPOSITIES
De Nijverheid is een kunstenaarskolonie, dus kunst vind je in alle hoeken en gaten. Bezoek vooral ook de drie exposities:
De Tunnel
Kunsthal Kloof
EXboot