Collectieve Expositieborrel: De Tunnel x Kunsthal Kloof x Exboot x HOEK

Collectieve Expositieborrel: De Tunnel x Kunsthal Kloof x Exboot x HOEK

Entree: gratis!
Zaterdag 04 februari / 17:00

Op zaterdag 4 februari worden de kunstkrachten wederom gebundeld! Met vier nieuwe exposities om te ontdekken in EXboot, De Tunnel, Kunsthal Kloof en de eerste officiële opening van onze nieuwe expositie hoek in ons kunstcafé genaamd HOEK met elke twee maanden nieuw werk van jonge makers. En om het kunstfeestje compleet te maken wordt deze editie aangevuld met de mannen van 030.radio achter de draaitafels. En er is meer! Verspreid over het terrein kom je verschillende pop-up exposities tegen van derdejaars HKU studenten die de minor ‘Not only design’ volgden en bij ons hun resultaten presenteren. De collectieve expositieborrel is vanaf 17:00, vanaf 19:30 zal 030.radio in het café draaien en zo nu en dan een v/d kunstenaars bij de microfoon uitnodigen. Tot 22:00 kun je van expo naar expo hoppen!

——-

// 030.radio
Hailing from utrecht (via dublin and stuttgart respectively), 030.radio co-founders ruairí and sam
will curate a five-hour transcendent musical experience with the help of trusted friends. tune in to the previous 030.radio shows of sam, ruairí, berk, chris, lizzy & mae at mixcloud.com/030radio
——-

Exposities:

De Tunnel: Collectief Bewustzijn – ‘Soul, Mind, Life, Soul’
Looptijd: 2 t/m 25 februari
For where there is the Soul, there is a mind, as where there is life, there is also the Soul. Fundamentele verbondenheid en universaliteit staan centraal in deze expositie. Acht makers verkenden het afgelopen half jaar collectief verbindingen binnen en tussen de thema’s symboliek, mystiek, natuur en zelf-exploratie. Verborgen patronen die over tijd en ruimte ieder wezen verbinden, werden ontdekt. De hedendaagse maatschappij kenmerkt zich door een toenemende individualisering van de mens. Polariserende bewegingen scheiden de wereldbevolking in naar binnen gekeerde groeperingen. Exploitatie isoleert de mens van de natuur, de natuur van de mens, de mensen van elkaar. We vergeten vaak dat in de kern alles met elkaar in verbinding staat, met het gevaar blind te worden voor het belang en de schoonheid van de collectieve Eenheid. As within, so without. As above, so below.

EXboot: Kato Kagenaar – ‘Ik wil geen drama’
Looptijd: 2 t/m 25 februari
Kato Kagenaar is beeldend kunstenaar en illustrator. Door een feministische lens benadert zij onderwerpen waar ze kritiek op heeft op een humoristische manier. Hierbij gebruikt ze performance, tekeningen, keramiek en video. Haar interesse ligt bij (internet) popcultuur, seksualiteit en sociale rollen en patronen. Meer info over deze expo vind je op: exboot.nl

Kunsthal Kloof: Stefanie Bloier & Max Schulze – ‘Bear traps on birthday cake’
Looptijd: 4 t/m 25 februari
Meer info over deze expo vind je hier op de instagram pagina van Kunsthal Kloof.

HOEK: werken van Georgie Frankel (keramiek, art-based research), Etta Harkness Bartholdi (interdisciplinair), Julia Buur (illustratie) en nijveraar Bram Engelaar (analoge fotografie).
Looptijd: 4 februari t/m 4 april
Meer info over deze expo vind je hier op de instagram pagina van HOEK.

POPUP HKU EXPO THINGS:
Onderwerpen als ongrijpbaarheid, verhalen, makerschap en intuïtie zijn verkend door studenten afkomstig van disciplines reikend zowel binnen als buiten het kunstonderwijs. Over de loop van vijf maanden hebben 23 studenten in één ruimte gecreëerd, gediscussieerd en gefilosofeerd over hun fascinaties. Hieruit is een verzameling THINGS voortgekomen die in een dagelijks veranderende expositie worden vertoond. Wij nodigen graag uit tot het aanschouwen van ons werk, deelnemen aan workshops en gesprekken aan te gaan. Dit zijn onze THINGS..