Feestelijk Openingsweekend PEUZEL

Feestelijk Openingsweekend PEUZEL

Entree: gratis!
Zaterdag 18 februari / 17:00

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari opent restaurant PEUZEL opnieuw zijn deuren. PEUZEL bevindt zich sinds mei 2021 in het kunstcafé van De Nijverheid in het Werkspoorkwartier te Utrecht: vanaf 17 februari kun je er heerlijk dineren met een hele nieuwe menukaart. Ook is het kunstcafé van De Nijverheid, waar PEUZEL zich bevindt, grondig aangepakt en omgetoverd tot een knusse plek om te dineren. En dat moet gevierd worden. Bij ontvangst ontvangt elke gast een glas Prosecco en zal de avond muzikaal omlijst worden door: Alec Gatenby. Met vanavond PeuzelPoëzie met korte voordrachten aan tafel van Zita Smit en Caya van Rossum en gaan we met de voetjes van de vloer bij o.a. Alec Gatenby achter de draaitafels. Zeker zijn van een tafeltje? Reserveer jullie plekje hier

De Nijverheid staat in Utrecht bekend als een rauwe plek die constant in beweging is en waar volop wordt geëxperimenteerd. Zo kon ook de keuken van PEUZEL niet achter blijven. Afgelopen maanden ontwikkelde chefkok Rutger van der Harst een nieuw concept voor restaurant PEUZEL. Inmiddels is hij op het punt beland dat ook PEUZEL een nieuwe vaste vorm heeft gekregen met daarbij een nieuw concept en menu.

“PEUZEL is samen verrassend en ongedwongen eten. We koken met groenten in de hoofdrol, maar houden ook zeker van een stukje vlees of vis. Waar mogelijk maken we duurzame keuzes en koken we seizoensgebonden. Met passie voor koken, maken we gerechten om te delen, vrij van opgelegde grenzen en doen we vooral wat we het liefst willen” 

PEUZEL is een unieke plek waar je je kan laten prikkelen met uitgesproken smaken. Naast het PEUZEL menu, kan men natuurlijk ook langskomen voor een lekkere borrelhap, een dikke tosti-lunch of een vette burger.

Bij PEUZEL vind je een relaxte huiskamersfeer, een bar gemaakt van oude Utrechtse parkbanken, tafels ontworpen door kunstenaars van de Nijverheid zelf en een klein podium waar – zo gaat het verhaal – ooit The Rolling Stones nog op hebben gespeeld.


Caya Rosa

Taal zint Caya Rosa wel en met haar teksten over onder andere citrusvruchten, dagelijkse onbenulligheden, het verliezen van je verstand en meer, probeert ze een punt te maken. Om te sterven zonder iets inspirerends achter te hebben gelaten is haar grootste angst. Koken, schrijven, mensen, stilte en muziek vormen haar grootste vreugde.

Zita Smit
Zita schrijft en spreekt over het leven, de dood en de liefde. Haar gesproken of gezongen verhalen verleiden je naar ongewilde paden, terwijl moeder natuur de vertelling leidt. Hoopvol elkaar te herkennen in gevoelens waar geen woorden voor zijn. Altijd met humor en een knipoog naar ons verwarrend bombastische bestaan. Ritmische saus voor je ziel.

Zita maakt sinds 2017 spoken word en vertaald daarnaast de woorden die anderen niet kunnen vinden (host, ceremonie meester, presentator). Daarnaast is ze boekhouder en voorziet culturele makers en ondernemers van zakelijk advies.