Cedric Vermue – Perpetua album release

Entree: €15
Zondag 19 maart / 15:30

Wij verwelkomen je bij een speciaal zondag matinee concert in de loods van de Nijverheid. Hier zal Cedric met een klein ensemble zijn nieuwe album presenteren: Perpetua.

Dit is een ambient neo klassiek album wat op 10 maart wordt uitgebracht bij het Utrechtse label Mylja Records. Hierbij heeft Cedric gewerkt met veel verschillende klassieke muzikanten en instrumenten, waaronder piano, kerkorgel, synthesizer, klarinet, basklarinet, hobo en hoorn.

Perpetua refereert aan de oneindigheid. Dit Latijnse woord verwijst naar de christelijke traditie die een inspirerende rol heeft gespeeld in dit album, met inspiratie uit Gregoriaanse melodiën en kerk- en orgelmuziek. Behalve piano zijn alle instrumenten opgenomen in de Sint Willibrordkerk in Utrecht. Cedric komt hier sinds 2018 regelmatig en speelt vaak op dinsdagmiddagen tijdens open kerk op het kerkorgel.


Cedric wordt versterkt door Femke van den Bergh op klarinet en basklarinet, Lex Houtermans op klarinet en contra-klarinet en Quentin Rychner op hobo.

Alchi (Krijn Moons) zal de middag openen met een ambient set met live electronica en synthesizers.


Cédric Vermue
Pianist & producer Cédric Vermue is in 2017 afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium. Naast piano speelt hij kerkorgel en werkt hij veel met elektronica, Rhodes en analoge synthesizers. Binnen zijn afstudeerproject EMBER werkte hij samen met het Belinfante Quartet en visuele kunstenaars Joran van Soest en Marieke de Zwart. Dit live concert kwam een jaar later online als EP genaamd: Ember. In 2019 verscheen zijn debuutalbum Left Upon Us, een ambient neo-klassiek piano album. Zijn nieuwste project Perpetua zal begin 2023 verschijnen, vol met kerkelijke invloeden en een uitgebreid instrumentarium waaronder: hoorn, houtblazers, kerkorgel, synthesizers en een vrouwenkoor.


Alchi
Alchi is het solo project van Krijn Moons. Deze organische fantasierijke elektronische muziek wordt gemaakt vanuit zijn onderhuidse verbeelding. Hiervoor gebruikt hij een grote reikwijdte van klanken, waarbij hij vreemde geluiden en instrumenten samen met analoge synthesizers omzet tot ruwe en emotionele instrumentale muziek. Met zijn levendige uitgesproken sound knipoogt hij naar verschillende stijlen van elektronische muziek, zonder zich te hechten aan een genre. In 2021 bracht hij zijn debuutalbum ‘Full of It’ uit bij het Utrechste label Mylja Records.