TINNITUS: Wasted Youth Club, Magnetic Spacemen, YoungRubbi

TINNITUS: Wasted Youth Club, Magnetic Spacemen, YoungRubbi

Entree: €17,50
Zaterdag 13 mei / 21:00

TINNITUS is een experimentele avond bij De Nijverheid vol gruizige garagerock en stomende postpunk. Verwacht een wervelwind die je om je oren slaat en knallende energie die van het het podium spat. Probeer deze avond maar eens stil te blijven staan.

Deze eerste editie bestaat uit drie opkomende Nederlandse bands die je gezien moet hebben: de party garageband Wasted Youth Club trekt je mee in zijn energiestorm, de garagerockband Magnetic Spacemen met een show van jewelste en als afsluiter het Rotterdamse YOUNGRUBBI, met zijn rauw in your face mix van hiphop en razendsnelle punk! Daarnaast nodigen we voor elke editie een Utrechtse lichtkunstenaar uit die deze avond een extra dimensie zal geven. Deze avond de beurt aan Roel Weerdenburg (beeldend kunstenaar en sonisch ontwerper) met zijn visuele installatie als backdrop!


Voor de vroege vogels zijn er beperkt aantal Early Birds tickets voor slechts
€ 14,50 beschikbaar. 


Wasted Youth Club (Arnhem)
De party Garage van Wasted Youth Club wordt geïnspireerd door de overlevingstocht van vier vrienden in hun quarter-life crisis. Gevoed door zweet en bier creëert Wasted Youth Club live een muur van energie die zowel het podium als de barrière tussen band en publiek zal slopen. Tijdens de Popronde werden ze al getipt door OOR en NMTH! Een muzikale middelvinger naar de dagelijkse sleur. En als je het echt even over goede garage heb, is Wasted Youth Club je minutieus gedoseerde injectie live genot!
Instagram Wasted Youth Club

Magnetic Spacemen (Zwolle)
Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en melodieuze, korrelige rock & roll, verpakt in catchy songs en een strak van de energie staande show vol met onvoorspelbare gekte. Beter kun je Magnetic Spacemen niet beschrijven. Deze band is een charismatische live-act met een gegarandeerde bak energie. Dit bewezen ze al tijdens hun supports voor FIDLAR in Amsterdam en Berlijn en tijdens de twee UK tours met VANT. Voor zij die flink verlangen naar een volle beukende pit. In de benen! Dit is ‘m!
Instagram Magnetic Spacemen

 

YoungRubbi (Rotterdam)
Trap bangers afgewisseld met razendsnelle punk beats en persoonlijke en politiek geëngageerde Nederlandstalige teksten. YoungRubbi maakt en brengt deze stijl als rapper, songwriter en producer op een unieke manier. Een creatieve duizendpoot die alles zelf maakt, van zijn producties tot aan zijn videoclips. Tijdens live shows met zijn vierkoppige band gaat hij als een wervelwind over het podium met de energie van Iggy Pop en het zelfvertrouwen van Kanye West. YoungRubbi choqueert, nuanceert, zet aan tot nadenken en drijft de spot met iedereen en alles, inclusief zichzelf. Deze act is rauw, scherp en grappig en zet een totaal nieuwe ervaring en sound neer.
www.youngrubbi.com

 

Roel Weerdenburg (Utrecht)
Roel Weerdenburg is beeldend kunstenaar en sonisch ontwerper. Sinds zijn afstuderen aan Music & Technology, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, houdt hij zich bezig met het het creëren van geluid en video en het bouwen van audio/visuele installaties.
De audio/visuele installaties die hij maakt richten zich voornamelijk op het herbestemmen, aanpassen, hergebruiken en upcyclen van oude elektronische apparatuur. Zijn installaties werden al eerder gepresenteerd op plaatsen als Ars Electronica, GOGBOT, Le Guess Who Festival, WORM Rotterdam, Gaudeamus Muziekweek en Uncloud Festival.
www.roelweerdenburg.com

Design by Babs Bleeker.


PUNK is NOT dead!