CTF X DE NIJVERHEID

Entree: gratis!
Vrijdag 17 november / 20:00

Het Café Theater Festival (CTF) vermengt podiumkunsten en de horeca tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je tafel wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. Cafés en andere horecazaken worden het decor van korte voorstellingen van nieuwe makers.

De makers hebben een ontwikkeltraject gevolgd om tot de ultieme locatievoorstelling te komen. Het brede programma biedt een afspiegeling van actuele onderwerpen in uiteenlopende genres als dans, opera, en hiphop- en street-dance, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, objecttheater, spoken word en community theater.

20:30 – Gina Beuk & Semna Segal – ‘Trompe l’Oeil’ (genre: Theater)
Aan de bar zit een vrouw. Misschien zit ze er pas vijf minuten. Misschien al een paar uur. Een paar dagen? Weken? Maanden? Zit ze er eigenlijk wel Trompe l’Oeil is een beeldende voorstelling over het café van de stamgast: een aantrekkelijke mirage of juist keiharde realiteit?

Gina Beuk en Semna Segal kennen elkaar uit Amsterdam en hebben vervolgens samen gestudeerd aan de toneelschool in Gent. Daar vonden ze elkaar in hun voorliefde voor fysiek spel en beeldend theater. Op Theaterfestival De Parade hebben ze in 2022 hun debuutvoorstelling De Dwarsliggers gemaakt en gespeeld. Hun werk kenmerkt zich door iets dat zij concreet absurdisme noemen. Ze spelen graag met de al bekende verwachtingen die een locatie met zich meebrengt, om deze vervolgens om te buigen. Ze interesseren zich dan ook erg voor locatietheater.

21:30 – Julie Boellaard & Patsy Kroonenberg – ‘Maiks Open Mic’ (genre: Teksttoneel)
LET OP!! DE AANMELDINGEN VOOR MAIKS OPEN MIC ZIJN GESLOTEN!!! Maiks open mic: Iedereens favoriete open mic georganiseerd door mij, iedereens favoriete wijkagent Maik. Maar kom vooral kijken!!! Naar allemaal dingen van buurtbewoners. TOT DAN!!!

Julie Boellaard (1996) is actrice en theatermaker en studeerde in 2022 af van de acteursopleiding van HKU Theater. Ze liep stage bij het Nieuw Utrechts Toneel en was afgelopen jaar onderdeel van de Poetic Disasters Club, onder de vleugels van Noord Nederlands Toneel/Club Guy&Roni. Met de Poetic Disasters Club stond zij dit jaar op de Parade met de voorstelling V, waar zij naast performer ook aan meeschreef aan de voorstelling. Haar afstudeervoorstelling werd geselecteerd voor Het Debuut van Via Rudolphi.

Patsy Kroonenberg (1998) is actrice en theatermaker en studeerde in 2020 af van de acteursopleiding van HKU Theater. Ze speelde afgelopen jaren bij Toneelgroep Oostpool, Orkater, het Nieuw Utrechts Toneel, de Veenfabriek en Het Nationale Theater Jong. Ook maakte ze een korte film, een podcast en een documentaire en werkt ze als voiceover acteur.

Hendrik de Pecker (1995) is dichter, toneel en scenarioschrijver en niet praktiserend ingenieur. Hij is momenteel aan het afstuderen van de HKU Writing for performance. In 2019 won hij met zijn gedichten de tweede prijs van Write Now! Eindhoven. Hij droeg zijn werk voor op Lowlands, vorig jaar was hij te vinden in de digitale Dichters in de Prinsentuin. Op het moment schrijft hij aan een tekst over de Ikea, een vondeling en dromen. in 2022 liep hij stage bij Dries Verhoeven.