Ricciotti’s Shamrock Shuffle

Ricciotti’s Shamrock Shuffle

Entree: gratis!
Zondag 04 augustus / 20:00 - 22:00

Deze zomer is Ierland de reisbestemming van het Ricciotti ensemble. Tijdens de Shamrock Shuffle werkt het Ricciotti Ensemble samen met onze Europese partners aan de andere kant van Engeland, die sinds de Brexit steeds geïsoleerder zijn geraakt. Het orkest dompelt zich onder in de beroemde muziekcultuur van Ierland: van ‘s werelds bestverkochte popartiesten Enya en U2 tot de folkmuziek van The Dubliners en The Pogues. De Ierse altviolist Séamus Hickey  gaat mee als solist en zal, naast klassiek werk van onder meer Charles Villiers Stanford, ook zijn fiddle- en zelfs zangkunsten laten horen. Voordat de reis begint naar Cork, Dublin en Galway zal het Ricciotti Ensemble ook voor zes dagen in Nederland neerstrijken voor onze craic agus ceoil. En zo óók bij de Nijverheid!

Solist: Séamus Hickey
Tijdens Ricciotti’s Shamrock Shuffle soleert altviolist Séamus Hickey samen met het Ricciotti. Deze musicus groeide op met de Ierse volksmuziek en studeerde later ook klassiek altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Hij was gast-aanvoerder bij het Amsterdam Sinfonietta, soleerde met het RTÉ Concert Orchestra en won meerdere prijzen als solist, waaronder met zijn Sonoro Quartet. Deze zomer gaat Hickey dus ook met het Ricciotti op pad en zal onder meer te horen zijn in een modern werk voor altviool en orkest van Garth Knox, maar ook in een nocturne van John Field.  

 

Over het orkest
Met het motto “overal en voor iedereen” speelt het Ricciotti ensemble al meer dan vijftig jaar live symfonische muziek in binnen- en buitenland, onder meer in gevangenissen, vluchtelingenkampen en verzorgingstehuizen. Het orkest, dat bestaat uit 43 jonge musici tussen de achttien en dertig jaar, brengt op deze manier muziek naar zoveel mogelijk mensen toe die hier normaal gesproken niet mee in aanraking (kunnen) komen. Het Ricciotti speelt niet alleen overal, maar ook zoveel mogelijk verschillende soorten muziek. Alles komt voorbij: van klassiek en jazz tot pop en rock.