==DE=TUNNEL==

Expositie @ De Tunnel: Noah van de Wetering’Event. Date. Time’


Looptijd: 1 november – 27 november

Event. Date. Time is een expositie waar fysieke werken worden gecombineerd met teksten die Noah speciaal voor deze expo geschreven heeft. Het proces van inspiratie tot productie tot presentatie is vastgelegd in een vijfdelige tekst variërend van analyse tot interview. Naast deze teksten worden zowel oude als nieuwe werken getoond, waardoor een dialoog ontstaat tussen het verleden en heden. De werken zijn een serie schilderijen die de balans tussen fotografie en schilderkunst onderzoeken.

https://noahvandewetering.com/

Expositie @ De Tunnel: NIJV – Nadat Ik Je Vond

Looptijd: 24 september – 30 oktober


Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: werk van 58 Nijveraars – ‘NIJV | Nadat Ik Je Vond’. Vijf jaar De Nijverheid, Vijf jaar kunstenaarskolonie. Speciaal voor deze gelegenheid is in expositieruimte De Tunnel een spetterende expositie te zien van alle Nijveraars.

Wordt geraakt en overdonderd door meer dan 80 werken in deze unieke groepsexpositie van aanstormend en gevestigd Utrechts talent.

Verwacht schilderijen, sculpturen, gedichten, muziek, zang, illustraties, design, video’s, miniaturen, keramiek, en meer. Zelfs de chef-kok heeft zijn mooiste werk tentoongesteld.

De expositieruimte bestaat uit twee aaneengesloten zeecontainers, waar het vele werk dicht op elkaar hangt en staat. Mede daardoor stap je binnen in een overweldigende zee van creativiteit, waarbij de samenhang van de vele werken steeds duidelijk is, en ze toch individueel goed tot hun recht komen.

De tentoonstelling “NIJV | Nadat Ik Je Vond”is 7 dagen per week te bezoeken tussen 12:00 en 18:00, in het weekend tot 22:00. 

Gecureerd door @nadinevanveldhuizen en @studio_paul_klinkenberg

Poster artwork door @babsbleeker

Exposanten: Jasper de Boer, Babs Bleeker, Robin Valster, H.D. Chang, Sanne Groefsema, Davy Provo, Twan Bracco Gartner, Juliet Campfens, Everybody’s Dead Wave, Roderick Laperdrix, Clémence Girard, Nandi Enthoven, Tim Wunderink, Job Sante, Roxanne Benders, Anna Wijnands, Casper de Jong, Gwen Sierra, Britte Koolen, Esther van Diepen, Tonnie Heijdra, Veerle van der Veer, Philipp Jordan, Tessa de Geus, Brewpub Boot 122, Robert Groenewald, Gert Wessels, Bart Meijer, Frances Rompas, Wouter Bremer, Roger Bleeker, Stefanie Bonte, Edwin Schulte, Luus Damen, Kim van Veelen, Marijn Haakman, Ioannis Kouzapas, Rieneke van Santen, Floor Heijmans, Bart van Dommelen, Peuzel, Paul Klinkenberg, Lybrich Wieringa, Niels ten Broeke, Michiel Vredeveldt, Daan Bramer, Juliette Mout, Nadine van Veldhuizen, Aida de Jong, Bram Engelaar, Maud Versleeuwen, Jasper Timmermans, Benine du Toit, Jonathan Straatman, Laurie Drew, Sebastian Puckrin

Expositie @ De Tunnel: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

Looptijd: 5 augustus – 4 september

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

All the works in this exhibition are geometrical bodies that express basic principles like alignment, movement, balance, connectivity, oneness, infinity, and so on. By seeing these works these principles can be detected in the body, mind, and soul of the viewer. Warning: Feelings of peacefulness, a silent mind, and harmony can occur.

Bio:
Alexander Fielden is sinds 2005 werkzaam in de schoen- en leer industrie als ontwerper en maker. Naast dit werk heeft hij altijd een fascinatie gehad voor Geometrie. Schetsboeken vol met tekeningen van kubusen, spiralen en sferen. In de covid periode van 2020 is er voor hem de ruimte ontstaan om deze schetsen tot leven te laten komen in ruimtelijk werk. Met als gevolg, 2 jaar later, zijn eerste expositie genaamd ‘Geometric Dream’.

Expositie @ DE TUNNEL: Twan Löwenthal & Bob de Bell

Looptijd: 3 juni t/m 28 juni

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Twan Löwenthal & Bob de Bell – Tegen beter weten in

Beschrijving werk:
Je kijkt uit over een stedelijk landschap, opgebouwd uit gevonden verzamelde objecten waarin er op kleine schaal allerlei verhalen plaatsvinden. De cyclus van de vallende stenen speelt de hoofdrol in dit narratief. De snelste weg van a naar b voor een vallende lavasteen is in een rechte lijn, de ‘perfecte’ route. Maar die kan hij niet nemen; Hij is door de tand des tijds afgebrokkeld en is daardoor niet perfect rond. Wij willen proberen elke afzonderlijke steen zijn afwijkende route te laten herhalen zodat er uiteindelijk allerlei nieuwe routes ontstaan die perfect afgesteld zijn op elke individuele steen. Dit is dus een zoektocht naar perfectie in de imperfectie, tegen beter weten in.

Bio:
Bob de Bell (2002) en Twan Löwenthal (1998) zijn praktisch naast elkaar opgegroeid – In de Staatslieden buurt in Amsterdam- maar leerden elkaar pas kennen tijdens hun studie aan de HKU. Sinds dit jaar zijn ze allebei bezig steeds grotere, vaak manshoge installaties te bouwen. Dit is bijvoorbeeld tot uiting gekomen in de expositie Washed up, de eerste expositie in de carwashexpo (om de hoek van de nijverheid) waarin ze allebei een cabine bouwden waar zich een fantasiewereld in bevond. Tegen beter weten in is hier in vele (het gebruik van een fantasiewereld, het actief betrekken van het publiek, op meerdere hoogteniveau’s werken) een vervolg op.

Expositie @ De Tunnel: Jessica Magnin

Looptijd: 5 mei t/m 29 mei

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Jessica Magnin.

Jessica werkt zowel in het keramiek- als in het grafiekatelier van de Wijde Doelen. Dit levert een breed repertoire op van kleurrijke tekeningen en fantasiebeesten met stekels. De opzet van haar tekeningen begint vaak met schetsmatig geplaatste patronen die vervolgens met fineliners in de juiste positie gebracht worden. Als de basis staat dan gaat zij met veel geduld de fijne patronen inkleuren. Vakje voor vakje, als een metselaar die steen voor steen een huis bouwt. Steeds vaker ontstaan er binnen die patronen fantasievoorstellingen van gezichten. Maar ook de van haar bekende stekelbeesten laten zich dan zien.