==DE=TUNNEL==

Expositie @ De Tunnel: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

Looptijd: 5 augustus – 4 september

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

All the works in this exhibition are geometrical bodies that express basic principles like alignment, movement, balance, connectivity, oneness, infinity, and so on. By seeing these works these principles can be detected in the body, mind, and soul of the viewer. Warning: Feelings of peacefulness, a silent mind, and harmony can occur.

Bio:
Alexander Fielden is sinds 2005 werkzaam in de schoen- en leer industrie als ontwerper en maker. Naast dit werk heeft hij altijd een fascinatie gehad voor Geometrie. Schetsboeken vol met tekeningen van kubusen, spiralen en sferen. In de covid periode van 2020 is er voor hem de ruimte ontstaan om deze schetsen tot leven te laten komen in ruimtelijk werk. Met als gevolg, 2 jaar later, zijn eerste expositie genaamd ‘Geometric Dream’.

Expositie @ DE TUNNEL: Twan Löwenthal & Bob de Bell

Looptijd: 3 juni t/m 28 juni

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Twan Löwenthal & Bob de Bell – Tegen beter weten in

Beschrijving werk:
Je kijkt uit over een stedelijk landschap, opgebouwd uit gevonden verzamelde objecten waarin er op kleine schaal allerlei verhalen plaatsvinden. De cyclus van de vallende stenen speelt de hoofdrol in dit narratief. De snelste weg van a naar b voor een vallende lavasteen is in een rechte lijn, de ‘perfecte’ route. Maar die kan hij niet nemen; Hij is door de tand des tijds afgebrokkeld en is daardoor niet perfect rond. Wij willen proberen elke afzonderlijke steen zijn afwijkende route te laten herhalen zodat er uiteindelijk allerlei nieuwe routes ontstaan die perfect afgesteld zijn op elke individuele steen. Dit is dus een zoektocht naar perfectie in de imperfectie, tegen beter weten in.

Bio:
Bob de Bell (2002) en Twan Löwenthal (1998) zijn praktisch naast elkaar opgegroeid – In de Staatslieden buurt in Amsterdam- maar leerden elkaar pas kennen tijdens hun studie aan de HKU. Sinds dit jaar zijn ze allebei bezig steeds grotere, vaak manshoge installaties te bouwen. Dit is bijvoorbeeld tot uiting gekomen in de expositie Washed up, de eerste expositie in de carwashexpo (om de hoek van de nijverheid) waarin ze allebei een cabine bouwden waar zich een fantasiewereld in bevond. Tegen beter weten in is hier in vele (het gebruik van een fantasiewereld, het actief betrekken van het publiek, op meerdere hoogteniveau’s werken) een vervolg op.

Expositie @ De Tunnel: Jessica Magnin

Looptijd: 5 mei t/m 29 mei

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Jessica Magnin.

Jessica werkt zowel in het keramiek- als in het grafiekatelier van de Wijde Doelen. Dit levert een breed repertoire op van kleurrijke tekeningen en fantasiebeesten met stekels. De opzet van haar tekeningen begint vaak met schetsmatig geplaatste patronen die vervolgens met fineliners in de juiste positie gebracht worden. Als de basis staat dan gaat zij met veel geduld de fijne patronen inkleuren. Vakje voor vakje, als een metselaar die steen voor steen een huis bouwt. Steeds vaker ontstaan er binnen die patronen fantasievoorstellingen van gezichten. Maar ook de van haar bekende stekelbeesten laten zich dan zien.