Great Joy

Catharsisrijke wonk punk. GREAT JOY is een verzet tegen wat ons zwaar maakt in een vorm die ons doet zweven. Op zoek naar die ultieme vreugde zijn wij, mensen, imperfecte strevers en onze muziek is wat zich (deels bedoeld en deels per ongeluk) onderweg manifesteert. Het maken en spelen ervan geeft ons houvast in de chaos, en we kunnen alleen maar hopen dat dit effect groter is dan onszelf. Dus dat doen we dan ook, vol overgave. Deze plaat kun je zien als een bootje dat, met die gedachte aan boord, de grote oceaan zal gaan verkennen.

Van Tastik

Hoewel we immer optimistisch een helderblauwe lucht verwachten. Zijn we ook zeker van donder en bliksem. Wanneer meneer Tastik zijn bek open trekt, op zijn trommels stampt, zijn gitaar laat janken en met zijn leren laarzen zijn effectenpedalen van jetje geeft, wordt het duister. Van Tastik is een één-mans-legende die de hele wereld over reis. Deze onheilpriester bezweert je met zijn donkere deltabluesrock tot een sierlijke dans met de duivel en zijn kornuiten. Feest!

Irresistible

Irresistible is onweerstaanbaar. Zowel letterlijk als op de dansvloer. Latin music! Zwieren met die ledematen!


Het Kleinste Kamertje

Het Kleinste Kamertje is a collective of 4 members with a focus on analogue photography techniques. From film developing, to enlarger printing, from cyanotype, to in-camera negatives; we experiment with color, black and white, slides, instant film, etc.
The target goal of the collective is to establish a community environment where analogue enthusiasts can develop their skills and knowledge, by offering a variety of events (Café Camera Obscura, Photowalks, Analogue Photobooths, and various workshops).

Selma Peelen

Melancholie met een gezonde dosis woede en razernij. Fragiel en krachtig tegelijkertijd, Selma Peelen verrast met originele melodielijnen en veranderingen in dynamiek. Haar stem heeft een groot bereik, waarmee ze je wegblaast en toch naar binnenhaalt. Edgy teksten en een meeslepende podium presence maken de evaring compleet.

Selma’s muziek bevat een unieke mix van genres. Ze combineert elementen van folk en alternatieve pop-noir met een vleugje Mediterrane muziek en gothic-punk. Ze gecreëert hiermee een geluid dat zowel uniek als tijdloos is. Haar nummers zijn zeer persoonlijk en gaan vaak over thema’s als feminisme, seksuele vrijheid en zelfontdekking, het omgaan met tegenslagen en natuurlijk de kwellingen van de liefde. Haar muziek is sterk geïnspireerd door – onder andere – PJ Harvey, Chelsea Wolfe, Emma Ruth Rundle en 16 Horsepower.

Throwing Bricks

Deze steensmijters brengen een flinke zooi aan duistere catharsis voor je harses. Harde, sloopmuziek voor mensen die vreugde vinden in zwaarte. Ook interessant voor mensen die zich afvragen wat Jesse (één van de PEUZEL koks) buiten werktijd in de keuken doet.

Deze vijfkoppige band mixt langzame, verpletterende sludge riffs met elementen van hardcore punk, black metal en screamo. De muziek van Throwing Bricks klinkt boos en agressief, maar bovenal is het emotioneel slopend.

Throwing Bricks is een oefening in uitzichtloosheid: teksten als koortsdromen, donker doch melodisch gitaarwerk, brute grunts en intens hoge uithalen, smerige bas en dreunende drums. Ongeacht hoe hard je ertegen vecht, verzet is zinloos.

Liefhebbers van donkere, broeierige drones, langzame en slepende riffs of waanzinnig snelle blastbeats mogen in hun handjes knijpen. Dit optreden dreigt een emotionele en intense ervaring te worden. Maak je klaar om in een zeer zware en luide leegte gezogen te worden.

Idle Thumbs

Deze hoogenergetische duimdraaiers zijn de aanstichters van het @vrijhavenfestival. Deze garagerockers regelen niet alleen de een groot deel van het muzikale programma, ook zullen deze vier olijke types met hun gitaargeweld ervoor zorgen dat er gaatjes in jouw dansschoenzooltjes zullen branden. Vuig, dansbaar en gewiekst! Met teksten over nucleaire oorlog, gentrificatie en natuurlijk broodroosters. Zowel voor fans van lijp raggen als fans van Kate Bush 💓.

Foto: Lisanne Lentink

Mokerjong
De man met de hamer komt nog voor je kater inkickt. Shirtloos, van-dingen-afspringend blaast deze Amersfoortse rapper zijn lyrics in je gezicht. Hij zit ook in Fitband, hij zit ook op de Herman Brood Academie maar daar houdt het zitten op. Op 5 mei kun je louter rondspringen of op de grond liggen om bij te komen.

Naughty Elephants
Deze ondeugende vrolijkerds laten zich omschrijven als “Some dope shit for sure”. Dat klopt!

Samira

DJ Babbytraxx

Verheven Poezië
Vanaf een hoogwerker dreigen er woorden op je kop te donderen. Mooi toch?

Wie donderen deze woorden? Hendrik en Nikki!

Hendrik de Pecker:

Hendrik de Pecker (1995) is schrijver, dichter, theatermaker en niet praktiserend ingenieur. Zijn voorstellingen waren onder andere te zien op theaterfestival de Parade en als dichter droeg hij voor op verschillende podia waaronder Lowlands en de Zwarte Cross.

Nikki Ong:

Nikki Ong (1998) is schrijver, dichter en theatermaker. Ze studeerde in 2023 af aan de opleiding Writing for Performance en won met haar afstudeerwerk ‘Waterwezen / een poging om geen mens te zijn’ de Pluijm onderzoeksprijs. Ze schreef theater voor onder andere Jeugdtheaterschool Zuidoost, werkte als toneelvertaler bij NITE, als dramaturg voor het Café Theater Festival en staat op dit moment in het theater met Lonely Species, een zelfgeschreven en geproduceerde voorstelling. Haar gedichten verschenen in Hollands Maandblad, de dichtbundel ‘Dichter bij Water’ van het Watersnoodmuseum en in de zelf gepubliceerde dichtbundel ‘Hechtwortels’. Ook ging ze met Das Mag mee op zomerkamp en is ze onderdeel van de Klimaatdichters.

Foto: Lin Woldendorp

Marea
Dansend door onze vrijhaven: Marea. Dit dansgezelschap onder leiding van Nina van der Zouwen zal je hier en daar verrassen, overrompelen of allebei!

Van diepste angsten, tot dagelijkse sleur de thema’s lopen breed uiteen.

Foto: Sjoerd Derine


Camy Huot
Franse performance kunstenaar gooit platen op de Nijverheid! Minimal Wave, Synthpunk en andere obscure tonen voor je harses.

Excuzes

De rien! Utrechtse muzikanten combineren hun liefde voor energieke muziek met ludieke Nederlandstalige teksten.

Cuddle King 2000

Ongemakkelijke dates zijn eindelijk verleden tijd. Met de Cuddle King 2000 van SETUP kun je jouw sociale ongemakkelijkheid voor altijd achter je laten. Niet langer maak jij op eerste dates een slechte indruk doordat je te lang, te intens of te raar knuffelt. Met behulp van geavanceerde sensoren en algoritmen maakt de Cuddle King 2000 snel inzichtelijk hoe het is gesteld met jouw knuffeltechniek. Make every cuddle count! Want romantiek moet je niet romantiseren, maar optimaliseren. 

Door: SETUP & David Zwitser

WORKSHOP STEMBEVRIJDING MET THE WORST KARAOKE

Heb je ook een brok in je keel van al het talent dat gaat optreden op Vrijhaven Festival? Blaas ’m eruit tijdens onze workshop Stembevrijding! In dit muzikale onderzoek verkennen we de weerstand van muurbloempjes en hebben we geen ruimte voor talent. Alleen verliezers worden geëerd.
Lieftallige presentatrice Yvette schept de perfecte onveilige omgeving om weergaloos in te falen, dus spreid je vleugels en spring op het podium* van Boot 122! Alle liedjes zijn welkom, zolang ze niet langer duren dan vijf minuten, er een karaoke versie van bestaat en het niet Tequila van The Champs is.

Kraken gaat door – zeker in je keel – op deze adembenemende anti-talentenjacht.