Opgedoekt x De Nijverheid: one take cinematheek | BEYOND THE INFINITE TWO MINUTES + voorprogramma

Entree: €8,30
Donderdag 07 september / 20:00
De Nijverheid is een plek waar creativiteit grenzeloos lijkt te zijn. Maar wat gebeurt er als je jezelf juist beperkt in je creativiteit? Weg met out of the box!
Op woensdag 6 en donderdag 7 september kruipt De Nijverheid samen met zwerfbioscoop Opgedoekt in de box. We vertonen in de openlucht twee films van regisseurs die zichzelf één regel hebben opgelegd: het hele verhaal wordt verteld in één take. Een speelfilm kost al snel zo’n 30 draaidagen. Deze makers dagen zichzelf uit door dit terug te brengen tot een opname van een paar uur. Of lijkt dit maar zo? Het levert hoe dan ook originele en energieke films op. Films die het maakproces uitvergroten en je doen afvragen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.
Op beide avonden voegen we voorafgaand aan de films nog een verrassingsprogramma toe: speciaal voor deze films hebben we enkele makers uitgenodigd om op hun beurt een beperkende uitdaging aan te gaan: een korte performance maken met de film als grote inspiratiebron – zonder iets te verklappen over de film. Deze avond is dat BoterBoter. BoterBoter is Utrechts eigen synther-songwriter. Hij zet de wilde paniek én het plezier van zijn bestaan om in poëtische Nederlandstalige electropunk, absurdisme en poëzie. BoterBoter slokt dit vreemde bestaan op en laat zijn verteringssysteem zien. Aldaar nemen we waar; hoe men al dartelend de dag kan plukken, de destructie die dit pukken teweeg kan brengen en hoe absurdisme de onoplosbaarheid van deze bizarre wereld kan blootleggen alsmede een gezellig kleurtje kan geven. BoterBoters teksten fluctueren tussen doordacht en loszinnig, zijn beats zijn elektronisch en ongepolijst. Zijn muziek laat je lachen, fronsen, dansen en dekking zoeken. Het is een lach, een traan en een emmer vaseline.
Beyond the infinite two minutes 
Junta Yamaguchi | Japan| 2020 
Een Japanse micro-budget scifi-komedie? Wij zitten paraat! In een Japans koffiezaakje is wat geks aan de hand. Na sluitingstijd ontdekt eigenaar Kato dat het beeldscherm in zijn bovengelegen
appartement verbonden is met de monitor in het koffiezaakje. Dit blijkt geen gewone connectie, maar een met 2 minuten tijdsverschil! In deze grappige, originele film (waarin je sowieso de draad gaat kwijtraken) gaat een groepje vrienden uit nieuwsgierigheid met het verleden en de toekomst
experimenteren. Beyond the infinite two minutes is een van de leukste films die je dit jaar (OK, na
Barbie) zal zien. Nogal een prestatie, zeker gezien de film èn volledig is geschoten met een kleine
drone-camera èn in één take is (lijkt?) opgenomen.
Beyond the infinite two minutes duurt 70 minuten en wordt vertoond met Engelse ondertiteling. // Beyond the infinite two minutes takes 70 minutes and will be screened with English subtitles.
Tijden
20:00 inloop
20:30 aanvang inleiding + BoterBoter
21:00 start hoofdfilm
22:10 BoterBoter
Ticketprijs
Regulier 8,30 (incl servicekosten)

Cineville-pas 5,80 (incl servicekosten)

www.opgedoekt.nl