=EXPOSITIES=

Binnen en buiten zijn regelmatig kunstexposities te vinden, zowel exposities van nieuw werk als experimentele samenwerkingen tussen verschillende kunstenaars. Kunstenaars van De Nijverheid, maar ook kunstenaars van buitenaf. Gluur naar de ontblote kunst achter de rood verlichte ramen van de EXboot, bezoek de kunstige kruip-door-sluip-door die De Tunnel wordt genoemd of steek je hoofd om de hoek van het café en vind Kunsthal Kloof, op de kade bevindt zich de openluchttentoonstelling KunstKoers. Exposeren? Mail ons: info@denijverheid.org

=KUNSTKOERS=

De KunstKoers, een jaarlijks wisselende openluchttentoonstelling, vormt een vast en onmisbaar onderdeel op de kade bij De Nijverheid. Deze geeft letterlijk de ruimte aan acht grote buiten kunstinstallaties. Met de bedoeling om de beeldende kunst in Utrecht een steviger podium te geven.

De opening van KunstKoers vond plaats op 3 juni 2022. En blijft staan tot en met het najaar van 2023.

De deelnemende kunstenaars van 2022:
Babs Bleeker
Nadine van Veldhuizen
Paul Klinkenberg
Art van Triest
Bart Schalekamp
Esther Hoogendijk
Annebel Vernooij en Thomas Klein Horsman
Gemma Luz Bosch


Meer weten over de kunstenaars en de kunstinstallaties? Klik hier.

=DE=TUNNEL=

Twee aaneengeschakelde containers bieden een kruip-door-sluip-door langs kunst, met altijd licht aan het einde.

Een artist-run expositieruimte waar maandelijks met name Utrechtse kunstenaars exposeren.


Meer weten over de exposities in De Tunnel? Klik hier.

KUNSTHAL=KLOOF

Kloof is de kunsthal van Utrecht die kunstenaars in duo’s uitdaagt gedurfde expo’s neer te zetten. Wij vullen het gat tussen vrije makers en gevestigde orde in de Utrechtse beeldende kunsten.

Meer informatie over Kunsthal Kloof vindt je op de website van Kunsthal Kloof.

Website Kunsthal Kloof

==EXBOOT==

Op onze kade vind je drie voormalige prostitutieboten van ‘t Zandpad in Utrecht, die tot ongeveer 2012 in gebruik zijn geweest.
Sinds 2017 pronken deze boten op de Nijverheidskade en geven we ze nieuw leven. Eén daarvan is EXboot, het zusje van EXbunker.
EXboot bestaat uit twee voormalige peeskamers, waarvan één kamer nog zoveel mogelijk intact is gelaten, waardoor het nu dienst doet als mini-museum over de historie van ‘t Zandpad. De andere kamer is getransformeerd tot expositieruimte. Hier vind je maandelijks wisselende exposities van opkomend talent in de kunstwereld.
Meer informatie over EXboot vindt je op de website van EXboot.

Website EXboot