endring – releaseparty

Entree: €12,80
Vrijdag 24 november / 20:30

endring is het nieuwe electronic/experimental/indie zanger-producer duo uit Utrecht, bestaande uit Diederick Brandsma (YVI) en Gerwin Weidenaar. De IDM achtergrond van Gerwin samen met de door het midden oosten beïnvloede indie folk van Diederick creëren een onbestemde en tegelijk intrigerende luisterwereld. Een luisterwereld die soms donker en claustrofobisch voelt en uitnodigt tot dansen, dan weer warm en troostend om je te laten overvallen door de ontwapenende vocalen.

De EP beschrijft dan ook een proces van totale crisis, via een vergeefse zoektocht naar perfectie, eindigend in acceptatie. Op 24 november presenteert het duo in bandbezetting hun debuut EP ‘myosotis’, met bijbehorende release tour. Eerder dit jaar speelde de band in een uitverkocht EKKO het voorprogramma van Amy Root. Nu is het tijd om zichzelf met een eigen show aan het publiek te presenteren. Voor liefhebbers van Radiohead, James Blake, Tamino en Bon Iver.

20:30 – doors
21:00 – support act: Tamara van Esch
22:00 – endring

 

Meer over Tamara van Esch:
Indietronica-NL-pop met kalme stem en buitengewoon instrumentgebruik; met invloeden van My Brightest Diamond tot Blur. Voorheen bracht Tamara van Esch als Mevrouw Tamara drie goed ontvangen albums uit, met shows o.a. in Paradiso, Melkweg en op nationale TV en radio. Haar meest recente album Tussen Lagen werd uitgebracht onder haar huidige artiestennaam. Met Tussen Lagen geeft zij een podium aan ongewone verhalen die hoop geven, voortgekomen uit interviews met psychisch kwetsbare mensen. Tamara is naast haar eigen project ook te zien op het podium als onderdeel van Blaudzun en Render Ghosts.