Interdisciplinary shorts night 

Interdisciplinary shorts night 

Entree: €12,50
Vrijdag 22 september / 20:00
Ontdek Utrecht als dé filmhoofdstad tijdens NFFx030. Het Nederlands Film Festival neemt Utrecht helemaal over, samen met vele Utrechtse organisaties en podia! Van theatervoorstelling tot live performances, diners en literaire avonden. Beleef het tijdens NFFx030. Hoogt on Tour en De Nijverheid brengen je drie korte films uit het NFF-programma, voorzien van unieke live performances. 
Drie korte films met drie unieke live performances van studenten van de opleiding Musician 3.0 van het HKU Utrechts Conservatorium. NFF, Hoogt on Tour en De Nijverheid nodigden studenten de Musician 3.0 studenten uit om zich te laten inspireren door een van de geselecteerde korte films en op basis daarvan een korte performance te maken. De performances vormen ieder op hun eigen manier de inleiding van de film. Na afloop van de film vindt er nog een Q&A plaats met de makers. Het programma bestaat uit de filmsGuerreras,  PosSession of the Spirit en Waka Nanga Mi.
 

Over Hoogt on Tour 
Hoogt on Tour toont films en maakt programma’s op verschillende plekken in de stad. Hoogt on Tour biedt graag een podium aan vernieuwende makers en aanstormende talenten. Daarnaast geeft Hoogt on Tour jaarrond filmeducatie aan duizenden jongeren van Utrechtse basisscholen en op het voortgezet onderwijs, mbo en hbo.  
 
Over De Nijverheid  
De Nijverheid is een culturele vrijhaven in het Utrechtse Werkspoorkwartier met ateliers en werkplekken voor ruim vijftig autonoom kunstenaars, ontwerpers en creatieve makers. Daarnaast biedt Nijverheid podium aan beeldende en podiumkunsten, voor iedere maker of artiest die snakt naar rafelranden, cross-overs en experiment. Het cultureel programma varieert van opzwepende concerten tot intieme filmavonden, van spraakmakende exposities tot verrassend locatietheater – en alles daar tussenin. Bij de Nijverheid vind je ook een kunstcafé, de keuken van PEUZEL voor lunch en diner en een ruim cultuurterras aan het water.