A Wanderer’s Tale

A Wanderer’s Tale

Entree: €14
Dinsdag 28 november / 20:00

Ga op stadse pelgrimstocht met muzikaal luisterverhaal A Wanderer’s Tale

 
PREMIÈRE: Dit najaar presenteert zangeres, componist en cross-artist Milou Mignon haar nieuwe muzikale luisterverhaal A Wanderer’s Tale. In een poging om de hectiek van de stad te ontvluchten en nieuwe manieren van verbinding te vinden, nodigt Milou je uit op een ‘stadse pelgrimstocht’. Het is een pleidooi om juist nu en juist hier, waar mensen uit alle windstreken dicht op elkaar leven en toch volslagen vreemden blijven, radicaal te vertragen en te luisteren.

Het idee voor A Wanderer’s Tale ontstond, toen Milou zich drie maanden lang alleen nog te voet door de stad bewoog. De fiets, de auto en het openbaar vervoer liet ze staan en ze liet zich inspireren door de mensen die ze onderweg tegenkwam. Nieuwe vrienden en straatkatten liepen korte of juist lange afstanden met haar mee. De vele toevallige ontmoetingen en poëtische stadse rituelen die ze leerde kennen, vormden de inspiratie voor het muzikale luisterverhaal (50 min). Het bestaat uit een weefwerk van eclectische popsongs, spoken word, geïmproviseerde muziek en sound design. Hiervoor werkte Milou samen met Studio Bart Jilesen, producer Thomas Jillings, productiehuis Hollandse Luchten en muzikanten uit de pop-, klassieke en jazz scene van tien verschillende nationaliteiten.

De release van het luisterverhaal wordt gevierd met een muzikale performance in Utrecht. Bij aanvang van de performance ontvangt het publiek een rugzak met daarin een ‘urban pilgrimage kit’ met onder andere audiofragmenten die je op weg helpen op je eigen stadse pelgrimstocht. Je wandeling komt uit in een live concert bij De Nijverheid van Milou samen met gitarist Kike Zwagerman en cellist Pau Sola Masafrets. 

Om 20:00 start de tocht op het Neude – 28 november @ Nijverheid, Utrecht + release party hele muzikale luisterverhaal

——————————————————————————————————————————————-

Achtergrondinfo:
Dit project is ontwikkeld door Milou Mignon in samenwerking met productiehuis Hollandse Luchten. Milou ontwikkelt interdisciplinaire performances op locatie en brengt muzikale luisterverhalen en albums uit zoals Ons bed is de Savanne, Stadskoraal en Onder de Sterren. Naast het maken van muzikale kunstprojecten, geeft ze Enchanting Voice retreats en faciliteert ze residenties in haar huis aan de Camino do Faro, de pelgrimsroute bij Santiago de Compostela in Spanje. Meer info: miloumignon.com

Credits:
Tekst, concept, composities, zang, performance: Milou Mignon
Zakelijk leiding: Productiehuis Hollandse Luchten, Tamara Roos,
Productie: Leen Koole
Mix: Thomas Jillings
Mix & Master: Bart Jilesen & Rebecca Baatjes
Fotografie: Arber Sefa
Sound design recordings: Milou Mignon
Recordings stem en strijkers: Studio Bart Jilesen
Voice Over: Frank, Django, Emad, Stephania, Mike, Sarah, Christopher, Rebecca
Muzikanten: Thomas Jillings (synths & sax), Pau Sola (cello), Marco Hoogland (piano) Ana García- Saguar (viool), Azubike Onwuka (basgitaar), Hector Gonzalez Saez (fluit), Vincent Arp (contrabas), Dariya Sukhareva (backing vocals), Jarno van Es (piano & backing vocals), Robbi Meertens (gitaar & backing vocals), Niels de Jonge (drums)

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Alkmaar, KB Cultuurfonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SENA Muziekproductiefonds