Dubbele album release show: Thistle Sifter & Moonwatch

Dubbele album release show: Thistle Sifter & Moonwatch

Entree: €10
Zaterdag 27 januari / 20:00

De bevriende Utrechtse bands Thistle Sifter en Moonwatch vieren op deze avond de releases van hun nieuwe albums met een bijzondere audiovisuele presentatie. Laat je meevoeren door de betoverende klanken en beelden, post-rock riffs, sfeervolle lagen en dromerige vibes. Voor liefhebbers van Mogwai, Explosions In The Sky, Radiohead, Slowdive, Low, The War On Drugs en Warpaint.

Thistle Sifter — Circles

Thistle Sifter is een ambient instrumentaal postrockproject van de Engelse muzikant Pete Barnes (Utrecht, NL). Nieuw album Circles is de opvolger van het debuutalbum A Spectral Moon, gebaseerd op een ernstig fietsongeluk in november 2020 toen Barnes ineens aan zijn bed gekluisterd was.

Circles werd geïnspireerd door een persoonlijke worsteling met gezondheid, acceptatie en het loslaten van het verleden. De muziek werd geschreven tijdens een langdurige herstelperiode, ver van familie en vrienden in Engeland. Het resultaat is een krachtige instrumentale plaat, waarin thema’s als Brexit, de pandemie en de weg naar herstel centraal staan.

Na de release van A Spectral Moon speelde Thistle Sifter in 2022 enkele audiovisuele concerten door heel Nederland, waaronder AFAS Live in Amsterdam (met Sigur Rós) en Le Guess Who? festival in Utrecht. De live line-up bestaat uit Pete Barnes (gitaar & synths), Tom Broshuis (gitaar), Rob Wickham (bas & synths), Koen Klarenbeek (drums).

Circles wordt uitgebracht op 26 januari 2024.

 

Moonwatch — Myriad Eyes \ Myriad Other

De vijfkoppige dreampopband Moonwatch verkent op haar eerste album Myriad Eyes \ Myriad Other het spectrum van de menselijke ervaring: van de lichtheid van het bestaan tot diepe existentiële duisternis, geïnspireerd door het idee van een collectief bewustzijn dat steeds vanuit verschillende oogpunten naar het leven kijkt.

De muziek van Moonwatch komt niet uit de pen van één songwriter, maar ontstaat door het intuïtief samensmelten van de perspectieven van de bandleden: hypnotiserende drums, repeterende bas en wijd uitwaaierende gitaren als bed voor de vocale melodieën. Dream pop met een scheutje shoegaze en indie rock.

Moonwatch bracht in de corona-jaren twee EP’s en enkele video’s uit (Refraction EP & Kármán Line), verzorgde in 2022 onder andere voorprogramma’s bij de shows van de psychedelische bands Acid Mothers Temple en Vinyl Williams, en cureerde een programma voor U? tijdens het Le Guess Who? festival. Voor de opname van het album Myriad Eyes \ Myriad Other werkte Moonwatch samen met producer JJJ Sielcken.

20:00 – Deuren open
20:30 – Moonwatch
22:00 – Thistle Sifter