Gildor – Album Release

Gildor – Album Release

Entree: €10
Zondag 02 juni / 15:30 - 18:00

Utrechtse singer-songwriter Gildor presenteert zijn 2e album met een bandshow: Voor liefhebbers van JJ Cale, Nick Mulvey en Jack Johnson. Met een voorprogramma van Liza Weald! Voor fans van The Wanderer en Bon Iver.

Gildor’s muziek is een fijne smeltkroes van folk en Americana die tijdloos en troostend aanvoelt. De Utrechtse singer-songwriter werd in 2021 ontdekt op YouTube door Britse muziekveteraan Sandy Roberton, die hem vervolgens tekende op zijn label Beverly Martel Music. Later dat jaar reisde Gildor met zijn band naar RAK studio’s in London om zijn debuutalbum op te nemen met Isabel Gracefield (Sam Smith, Radiohead). Na het plotselinge overlijden van Roberton en de stop van Beverly Martel op de vooravond van de release in 2022, leek het even niet zeker of de plaat het licht zou zien. Nog een jaar later heeft de 33-jarige artiest gelukkig onderkomen gevonden bij het Nederlandse Polymoon Music, en is zijn eerste album “Silent River” in de herfst van 2023 uitgekomen. Tijdens het oponthoud heeft de band alles behalve stilgezeten, en wordt het opvolgende album “Long Way Round” nu gepresenteerd met de eerste full-band show van het jaar bij de Nijverheid.
Liza Weald schrijft spirituele pop met een vleugje elektronica. Bewuste liedjes over zelfliefde, persoonlijke groei en de eindeloze magie van het leven. “It’s time for our souls to be free”, luidt haar diepste wens. Met haar muziek neemt Liza je mee op een innerlijke reis naar jouw diepste kern, daar waar onvoorwaardelijke liefde gaat stromen en jouw intuïtie spreekt. Een luisterervaring die zorgt voor diepe ontspanning en je tegelijkertijd prikkelt en in beweging zet. In juni 2024 verschijnt haar eerste album. “Ze klinkt in haar eentje krachtiger dan de zussen van First Aid Kit.” – DA Music.