==DE=TUNNEL==

Inscaperoom!

Etty Kastein
31-05-2024 tot 30-06-202
Opening: vrijdag 31 mei 17:00

Etty Kastein haar werk definieert zich het beste in de term ‘inscapisme’,
waarbij het gaat om de nadruk op exploratie van de innerlijke beleving en werkelijkheid.
Zo functioneren haar tekeningen als intuïtieve schetsen die de emotionele tegenstellingen van de fysieke en mystieke wereld verbeelden.

Door dit proces biedt Kastein ons een relativerende kijk en structuur in de herkenbare chaos van het dagelijks leven. Haar inzet van kleur en vorm lenen zich uitstekend als speelse leidraad om tot de bewustwording in onszelf te komen. Eerder hield Kastein zich bezig met ‘De Graaicultuur’, een rijdende kermis-installatie.

“Ik vind de sfeer van de kermis zo surrealistisch.” Schitterende, veelbelovende lichtjes en kleuren trekken je naar kort geluk en afleiding. Vaak hele chagrijnige mensen in heel vrolijke attracties en mensen stappen bewust in deze heterotopische schijnwereld die er al lang niet meer is om jou te vermaken maar eerder om je op te lichten.

In deze expositie onderzoekt Etty wederom de menselijke drang voor het zoeken en grijpen naar verbinding met onszelf en met anderen in vaak kortstondige escapistische ervaringen die juist buiten onszelf staan. Door meerdere routes die te ontdekken zijn biedt ze ons de ruimte en de vrijheid om voorbij je donkere stukken te zoeken in jezelf.

Liquid safety

Lotus Rooijakkers (1997, Leiden) maakt grootschalige kunstinstallaties. Van brullende bladblazers, tot een ruimte tjokvol met brandblussers. Door brandhaspels en hardware technologie te combineren met water en beweging, betreedt Rooijakkers met ‘Liquid Safety’ een nieuwe dimensie van (schijn)veiligheid. 

“De afgelopen twee jaar onderzoek ik de relatie tussen (schijn)veiligheid en de ruimte om ons heen. Dit doe ik met verschillende brandblusmaterialen zoals brandblussers en brandhaspels. Het idee van veiligheid intrigeert mij zowel in politieke termen zoals ‘safe spaces’, als in fysieke ruimtes waar brandblussers overal en nergens te vinden zijn; in een kartonnen doos in de kroeg, verstopt achter een deur of juist heel prominent aanwezig. Er is mijns inziens geen beter voorwerp om schijnveiligheid te onderzoeken.”

Deze installatie laat water door brandslangen stromen. Dit gebeurt met behulp van dompelpompen die zijn aangesloten op een Arduino. Een Arduino is programmeerbare hardware waarmee, met behulp van code, gebruiksvoorwerpen aangestuurd kunnen worden.

In dit geval is het gebruiksvoorwerp ‘de brandslang’, die overigens nog minder wordt gebruikt (wellicht om goede reden). Ergens is het zonde dat een doordacht voorwerp als deze bijna niet meer in gebruik is. 

“De afgelopen maanden heb ik op een boot gewoond” Aldus Lotus. “Dit heeft mij geïnspireerd om te werken met water. Ook werk ik vanuit het concept (schijn)veiligheid met brandblusmaterialen. Ik reis door heel Nederland, per boot of met de auto, langs de brandweer, marktplaats adressen en metaal recyclers om aan mijn materialen te komen.

Water is voor mij een nieuw medium om mee te werken. Bovendien kan ik het niet altijd beheersen, en dat maakt het een interessant onderdeel van het werkproces om bepaalde elementen over te moeten laten aan toeval.

Het water lijkt misschien wel als bloed door aderen te stromen, waardoor ze een bepaalde menselijkheid krijgen. Ik neem ook de geluiden op voor toekomstig werk. Wie weet ontstaat er weer een nieuw werk uit.”

Foto: Lisanne Lentink

Beneath ‘The Portal’

06-04-2024 t/m 27-04-2024
Deze expositie van Laurie Drew in samenwerking met Guillaume Versteeg en Jochen Lange is een expositie in de tunnel om je in onder te dompelen en je bewustzijn te overstijgen.

Drew’s werk bestrijkt verschillende disciplines, waaronder abstracte schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie en performance, en tart beperkende categoriseringen. Met zijn werk schept hij werelden waarin chaos en harmonie samenkomen.  

Voor Kunst Koers (dat voortaan Kunst Kade gaat heet) maakte Laurie eerder een werk getiteld: ‘The Portal’. Dat werk was geïnspireerd op de Japanse torii, een heilige poort die een overgang van de menselijke wereld naar heilige grond symboliseert.

In de expositie Beneath ‘The Portal’ verkennen we een wereld onder deze ‘doorgang’. Daar vinden we een wereld waarin “ons bewustzijn wordt overstegen”. Laurie noemt het “een plek waar onze geesten vrij zijn om het universum opnieuw te verbeelden zonder beperkingen”. Het is een onderwereld geïnspireerd door oude mythen en legendes, sciencefiction en heidense culturen. Het is een reeks van schilderijen, sculpturen en performances. 

Expositie @ De Tunnel: Atelier Spat
‘Tussen de Mens’
1 t/m 30 maart.

In deze expositie brengen de kunstenaars van Atelier Spat de menselijkheid van Stichting de Tussenvoorziening in beeld. Kunstwerken en portretten onthullen verhalen van veerkracht, met een blik op de geschiedenis en het heden, uitgedrukt in diverse materialen.

30 jaar Stichting de Tussenvoorziening
Sinds 1994 zet Stichting de Tussenvoorziening zich in voor mensen in de regio Utrecht en omstreken die het op eigen houtje niet redden. Of ze nu dakloos zijn, kampen met oplopende schulden of gewoonweg een steuntje in de rug nodig hebben. Wat begon met het uitdelen van dekens en eten vanuit de Tussenbus – een plek voor ontmoeting en het delen van verhalen – heeft zich ontwikkeld tot een breed ondersteuningsnetwerk.

In de expositie “Tussen de Mens” brengen de kunstenaars van Atelier Spat de menselijkheid van Stichting de Tussenvoorziening in beeld. De kunstwerken en portretten onthullen verhalen van veerkracht, met een blik op de geschiedenis en het heden, uitgedrukt in diverse materialen. Bezoekers kunnen ook foto’s bewonderen die de geschiedenis van de Tussenbus documenteren, naast portretten van mensen die momenteel betrokken zijn bij de Tussenvoorziening.

Deze verhalen worden verder uitgediept in de podcast “Een rugzak vol verhalen”, wat bijdraagt aan een gevarieerde expositie waar Atelier Spat om bekend staat.”

Over Atelier Spat
Atelier Spat is een plek voor kunstenaars met een bewogen leven. Persoonlijke tegenslagen en psychische uitdagingen, hoe zwaar ook, kunnen tegelijkertijd een bron van creatieve kracht zijn. Veel kunstenaars bij Atelier Spat hebben ontdekt hoe belangrijk het voor hun is om hun verhaal te vertellen, hun gevoelens te uiten of anderen te inspireren door het maken van kunst.

Twintig jaar geleden werd Atelier Spat opgericht door kunstenaars met bijzondere levensverhalen. Dankzij de ondersteuning van de Tussenvoorziening kunnen vele kunstenaars zich nu volledig op hun creatieve werk richten. Atelier Spat biedt een plek waar men zowel vrij en zelfstandig als samen met anderen kan werken. Naast de ruimte zelf en de materialen is ook het sociale aspect heel belangrijk; veel kunstenaars hebben vergelijkbare ervaringen gehad, waardoor zij elkaar kunnen steunen en onderling begrip hebben.

Bij Atelier Spat is er ruimte voor iedere kunstenaar, in goede en in slechte tijden, om de kunstenaar te zijn die zij werkelijk zijn.

OPEN CALL

De Tunnel is een artist-run expositieruimte die ruimte biedt aan experimentele kunstexposities. Het is een uitdagende ruimte, bestaande uit twee aansluitende zeecontainers, waar kunstenaars de grovere grenzen van exposeren kunnen opzoeken. De Tunnel en de Nijverheid moedigen experimenten met presentatievormen ten zeerste aan. Ondersteund door een Nijveraar kun jij wellicht hier jouw expositie verwezenlijken. 

We zijn op zoek naar opkomende, doorgewinterde, autodidacte en niet-traditionele exposanten die een kans zien om hun artistieke praktijk uit te diepen en die zich thuis voelen binnen de rafelranden. Proactieve makers die hun ontwikkeling binnen de Tunnel-ruimte eigen durven maken en uiting willen geven aan hun verbeelding.

Sta jij open iets nieuws in je makerschap te ontdekken?

We zijn benieuwd naar je ideeën!

Deadline Do 7 Maart 2024


Expositie @ De Tunnel: Jesse Steenkist – ‘Lemonated’

2 feb – 25 feb

Jesse Steenkist construeert haar werk intuïtief. Met textiel roept ze kleurcontrasten op, waar verf de verbinder wordt en de draden in haar werk tot een dynamische laag leiden.

Net zoals Jesse zelf zoekt haar kunst een eigen weg los van de kaders die ze oproept. Speels zet ze de strijkbout en lamineermachine in waarmee ze een wereld creëert en bezoekers uitdaagt zich trager voort te bewegen. Door het vereeuwigen van het moment ontstaat een vacuüm om te verwonderen. 

We worden immers al dagelijks overvraagd. “Wat zijn de kleine dingen die jou het  geluk brengen?”

In deze installatie brengt Jesse ons terug naar die speelse kant, los van verwachting en verantwoordelijkheid. Door het lukraak loslaten van een stukje papier, te onderzoeken waar het neerdwarrelt, schept ze een opening. Waarin een kleine notie van geluk niet alleen een moment aan de muur wordt, maar een beleving an sich.

Jesse Steenkist (1990) studeerde Fine Art aan de HKU. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar atelier in Boskoop aan haar kunst. Daarnaast geeft Steenkist ook kunsteducatie aan kleuters. Ook is ze onderdeel van het collectief ‘Zonderpunt’. Lemomated is haar eerste solo expositie waarin ze zichzelf heeft uitgedaagd nieuwe grenzen in haar artistieke ondernemerschap op te zoeken.

Expositie @ De Tunnel: Mikołaj Stojanowicz – ‘Dungeon’

Looptijd: 6 t/m 28 januari

In zijn solotentoonstelling transformeert Stojanowicz de Tentoonstellingsruimte de Tunnel in de Nijverheid tot een metaforische archeologische site. Zijn reeks werken, oorspronkelijk begonnen tijdens een periode van reflexieve isolatie, nodigen de kijker uit om na te denken over de impact van ‘bloks’ – eenvoudige, vierkante structuren die het menselijke leven beïnvloeden maar er ook door gevormd worden. Stojanowicz roept een dialoog op tussen onze huidige ervaring en potentiële toekomsten, de ruimte veranderend in een snijpunt van tijd en ruimte. Zijn schilderijen, een symbiose van digitale en analoge elementen, leggen de ambiguïteit bloot tussen fysieke en mentale ruimtes in een poging om verborgen herinneringen op te wekken en het onderbewustzijn te stimuleren. Deze expositie is een reflectie op een wereld in transitie, gezien door de ogen van een kunstenaar die de voortdurende evolutie van onze realiteit absorbeert en bevraagt.

Mikołaj Stojanowicz, geboren in 1998 in Polen, is een Rotterdamse multidisciplinaire kunstenaar wiens werk de grenzen tussen realiteit, herinnering en droom verkent. Afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en momenteel volgend aan een masteropleiding in Beeldende Kunsten aan Sint Joost in Den Bosch, maakt hij gebruik van zowel nieuwe als oude media om indringende assemblages te creëren. Hij is gefascineerd door worldbuilding, archeologische vondsten en informatietechnologie en speelt in zijn praktijk met de relaties tussen online en offline, het digitale en het analoge.

Expositie @ De Tunnel: Alisa Osinga – ‘Meat My Flesh’

Looptijd: 30 november t/m 2 januari


Wat is het verschil tussen Meat en Flesh? Beide is het vlees en bloed, maar het ene eet en en het andere wordt gegeten. Alisa Osinga is geïnspireerd door jacht- en pronkstilleven uit de 17e-eeuw en vertaalt dat naar deze tijd, waarin het kerstdiner de ultieme manier is geworden om te pronken met ons eten. De onderliggende emoties die daarbij horen, zijn complex: alles moet perfect zijn en in harmonie, terwijl er misschien allerlei spanningen spelen.

Alisa Osinga is beeldend kunstenaar. Sinds haar studies aan de HKU en het Sandberg Instituut (2008) ligt haar focus op het medium keramiek, waar ze vrij mee om gaat. Ze is continu bezig met het maken van nieuw werk, waarin de rol van
dieren in de menselijke cultuur centraal staat.
Haar werk bestaat uit keramische dieren, in een wereld van overdaad, bloemen en verval. Onder de aantrekkelijk kleurrijke, glanzende keramiek is altijd een tweede laag voelbaar van ongemakkelijkheid en emotie. Dat roept vragen op en nodigt uit om nog eens beter te kijken.

Voor meer informatie: www.alisaosinga.com

Deze Tunnel expositie van De Nijverheid wordt mogelijk gemaakt dankzij het HUB-IN programma van de EU. Dankzij dit programma wordt talentontwikkeling van makers uit het Werkspoorgebied vergroot.

Expositie @ De Tunnel: Jelle van Kuilenburg – ‘ONE MAN’S TREASURE IS ANOTHER MAN’S TRASH’

Looptijd: t/m 26 november

In deze expositie gebruikt Jelle van Kuilenburg zijn ervaring als vuilnisman als inspiratie en continuatie van zijn praktijk als kunstenaar, waarbij hij zich focust op het vinden van verwondering in het dagelijkse leven.

De tunnel is getransformeerd tot de achterkant van een vuilniswagen, waarin de bezoeker door de wonderlijke wereld van het vuilnis kan graven.

Deze Tunnel expositie van De Nijverheid wordt mogelijk gemaakt dankzij het HUB-IN programma van de EU. Dankzij dit programma wordt talentontwikkeling van makers uit het Werkspoorgebied vergroot.

Expositie @ De Tunnel: Leo & Hamish – CROCODILIA

Looptijd: 30 september t/m 29 oktober

CROCODILIA: FINAL DESTINATION


2 CROCS, ONE MONTH, ONE WAREHOUSE, ONE DESTINATION: 

THE FINAL DESTINATION ( a product formed of pure intuition )

CROCODILIA IS A PERFORMANCE ART DUO AND VIBE RESEARCH INSTITUTE.

HISTORICALLY THEY HAVE HAD AN EXPERIMENTAL APPROACH TO THEIR WORK THAT HAS BEEN USUALLY AFFECTED BY SET AND SETTING.

INTERESTED IN THE FRAMING PROCESS, THE WORKS USUALLY RESEARCH THE “VALUE” OF “THINGS”; CAN SHIT BE SOLD? ( WHAT IS ART? )

Expositie @ De Tunnel: Wouter van Veldhoven – Fragmenten II

Looptijd: 11 t/m 27 augustus

Wouter van Veldhoven onderzoekt de tekortkomingen van apparaten, materialen, hun geluiden en beelden met de nadruk op machines zoals bandrecorders en oude filmprojectoren. Deze apparaten (vaak slechts gedeeltelijk in werkende staat) zijn aangepast om functies te vervullen waarvoor ze niet bedoeld waren.

Zijn nieuwste werk “Fragmenten II” concentreert zich op deze machines en hun innerlijke werking in zijn meest trieste en melodramatische vorm. Om van te genieten.

Expositie @ De Tunnel: Exhibition Formally Known as Circle

Looptijd: 15 juli t/m 6 augustus

Picture a circle in your mind.
Now picture a sphere!
Now picture a transparent inflatable globe complete with coloured continents and shaded topography, gently spinning on the end of a string. See what I mean?

De band is weer bij elkaar: dankzij de ongelooflijke diplomatieke vaardigheden en bakkerskunsten van Sam ‘The Vicious Circle’ Wilson Fletcher en Thomas ‘Wheelie’ Sadée, is de smeulende (en af en toe gewelddadige…) spanning tussen aartsvijanden Emma ‘The Nought’ van Noort en Steven ‘Spin Me Right Round’ Maybury eindelijk opgelost – met ‘Expositie Formeel Bekend als Circle’, zet de groep hun lang uitgestelde kunstgebaseerde circumnavigatie van de wereld voort.

Cirkels vliegen niet, ze zweven.

Expositie @ De Tunnel: Huh Duh – Nothing Seams
Looptijd: 9 juni t/m 5 juli


‘Trapped in a lorem ipsum world behind the luxaflex curtains of reality’

In deze state-of-the-art expositie combineren polymaths en savants wetenschap en speculatieve fictie met hedendaagse kunst om digitale landschappen en synthetische intelligentie te verkennen. Bezoekers ervaren een synesthetische interface van multimedia en mixed reality, die uitnodigt tot interactie met een proteïne collage van betekenis. De installatie roept de invallen van virtuele op het echte op en dient als een heiligdom voor de digitalisering van de psyche, met esoterische invloeden en spookbeelden van misbegrepen realiteiten.

Huh Duh bestaat uit:
Mees de Rozario
Lisanne Tijssen
Thijs Janssen
Joris Gijsberti Hodenpijl
Raaf Mul
Joren Bongaerts
Roman Willems
Wickie Janssen
Valerie Krah
Kamilla van Tillo

Expositie @ De Tunnel: Les Tres Torres – Stier
Looptijd: 6 t/m 30 mei

STIER is een rauwe dialoog tussen installatie en performance, waarin wordt gezocht naar hoe en of we uit onze eigen gebouwde systeem kunnen breken. Een samenwerking van Hinde de Dreu, Fidde Bakkerus, Puck Lindeman, Lucas Kloosterboer en Diederick van Rijswijk. 

WE ZIJN STIER WE ZIJN UITPUTTING WE ZIJN STIER WE ZIJN UITPUTTING WE ZIJN STIER

RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHGGGG

wie is de stierentemmer

wie is de stierentemmer 

wie is de stierentemmer

CHAOS 

wie is de stierentemmer

stierentemmer in de fik

waar is de tederheid 

waar is de tederheid

we willen de tederheid

en dan, het lachen, het plezier, naar de zee kijken, naar de lucht kijken, naar elkaar kijken en je zo verdomme gezegend voelen. we gaan de woede en wanhoop vieren tot we het beest in onszelf hebben vrijgedanst.

6 mei opening expositie

12, 15 en 25 mei open repetities 

27 en 30 mei performance 

concept en choreografie: @hinde.leah

concept en installatie:  @fidde.jpg @punker._

performers: @died.music @kom_vechten. 

Expositie @ De Tunnel: Katalin Toth – ‘Life Experiment’


Looptijd: 4 t/m 25 maartStel dat het leven een reis is en dat elk individu deel uitmaakt van een uniek wetenschappelijk project. Voeren we in het laboratorium van de wereld onze individuele tests uit tussen Shakespeariaanse stadia, of stelt het leven ons eerder op de proef?


De schilderijen van Katalin Toth nodigt de bezoeker uit op een tot nadenken stemmende reis, waarbij het onderwerp in verschillende visuele manifestaties wordt ontleed, van conceptie tot afleiding.“Tijdens mijn schilderproces probeer ik me te verdiepen in verschillende onderwerpen en deze vanuit vele invalshoeken te analyseren. Het onderwerp keer op keer verwerken totdat ik het gevoel heb dat ik het eindelijk aan de kijkers kan presenteren. Net zoals er in elke persoon een kleine unieke wereld bestaat, drukt elke foto zijn individuele stemming en thema uit. Tegelijkertijd hebben ze allemaal het gemeenschappelijke doel om te proberen de diepere lagen van het kennen van de wereld zichtbaar te maken. Onder de zorgvuldig vervaardigde details is er meestal iets dat niet op zijn plaats is, zoals een object of gereedschap dat sinistere dingen oproept, of een verwrongen, vervormde weergave van een verhaal.

Naar mijn mening is schilderen een beroep dat verantwoordelijkheidsgevoel vereist vanwege de impact die kunstenaars kunnen hebben op de samenleving. Het stelt de schilder in staat openlijk en integer na te denken over verschillende kwesties in ons persoonlijke leven en de samenleving. Ondanks dat ik vaak over ethische vragen nadenk, streef ik toch naar een objectieve meningsvorming om zo universele waarden te vormen. Met behulp hiervan streef ik naar het creëren van een breed spectrum aan perspectieven waardoor ik ook als persoon kan groeien.”

Instagram Katalin Toth

Expositie @ De Tunnel: Collectief Bewustzijn – ‘Soul, Mind, Life, Soul’

Looptijd: 2 t/m 25 februari

For where there is the Soul, there is a mind, as where there is life, there is also the Soul. Fundamentele verbondenheid en universaliteit staan centraal in deze expositie. Acht makers verkenden het afgelopen half jaar collectief verbindingen binnen en tussen de thema’s symboliek, mystiek, natuur en zelf-exploratie. Verborgen patronen die over tijd en ruimte ieder wezen verbinden, werden ontdekt. De hedendaagse maatschappij kenmerkt zich door een toenemende individualisering van de mens. Polariserende bewegingen scheiden de wereldbevolking in naar binnen gekeerde groeperingen. Exploitatie isoleert de mens van de natuur, de natuur van de mens, de mensen van elkaar. We vergeten vaak dat in de kern alles met elkaar in verbinding staat, met het gevaar blind te worden voor het belang en de schoonheid van de collectieve Eenheid. As within, so without. As above, so below.

Expositie @ De Tunnel: Etta Harkness Bartholdi, Roel Weerdenburg en Max Vermeulen – ‘Tunnel Vision’

Looptijd: 6 januari – 29 januari


Hoe zullen mensen na de ineenstorting van het kapitalisme massaal geproduceerd afval hergebruiken? ‘Tunnel Vision’ heeft tot doel een niet zo verre toekomst te verkennen waarin mensachtigen de bergen afval vinden die zijn achtergelaten door eeuwen van kapitalistische massaproductie en afval. Omdat ze het oorspronkelijke doel van het elektronisch afval niet kennen, gebruiken ze het afval op nieuwe en creatieve manieren. Gebouwd vanuit cyberpunk-esthetiek, toont deze meeslepende installatie een blik in deze niet al te vergezochte post-apocalyptische wereld. Tunnelvisie is een samenwerkingsproject waarin drie verschillende artistieke achtergronden van Etta Harkness Bartholdi, Roel Weerdenburg en Max Vermeulen worden gecombineerd. Dit thema bekijken door de lens van beeldende kunst, multimedia videokunst, installatie en technologiegedreven kunst; deze drie hebben een intense ervaring in elkaar geknutseld.

Expositie @ De Tunnel: Nikki Gijselhart – ‘In Limbo’

Looptijd: 2 december – 2 januari


Nikki Gijselhart woont en werkt nu bijna 9 jaar in Berlijn en keert speciaal voor deze expositie huiswaarts. Nikki maakt organisch werk dat voorkomt uit lange, gedetailleerde en dromerige observaties in de natuur. Geabstraheerd, zodat vorm en schaal onduidelijk worden en er ruimte ontstaat voor interpretatie. Door steeds verder te abstraheren, verschuift Nikki de aandacht langzaam van het subject naar het medium. Waar fotografie en video eerst nog dienden als inspiratiebron voor haar organische tekeningen en schilderijen is voor deze tentoonstelling de camera zelf het penseel geworden. Door de focus niet te leggen op het object voor de lens, maar juist op het spel tussen licht en schaduw, ontstaan schilderachtige werelden. Nikki’s visuele werken worden omlijst door een soundscape van MAHU sonic storytelling en afkomstig van het mini-album “Autumn Waves”. Electro-akoestische verhalen met organische elementen uit de bossen ten oosten van Utrecht. Zijn deze bossen het limbo waar de kunstenares over spreekt? Een thuiskomen, of een tussenfase om in te blijven dwalen?

Nikki studeerde in 2014 af aan HKU Fine Arts en Art History aan de Universiteit van Utrecht.

www.nikkigijselhart.com
www.instagram.com/nikki_gijselhart
 

Expositie @ De Tunnel: Noah van de Wetering’Event. Date. Time’


Looptijd: 1 november – 27 november

Event. Date. Time is een expositie waar fysieke werken worden gecombineerd met teksten die Noah speciaal voor deze expo geschreven heeft. Het proces van inspiratie tot productie tot presentatie is vastgelegd in een vijfdelige tekst variërend van analyse tot interview. Naast deze teksten worden zowel oude als nieuwe werken getoond, waardoor een dialoog ontstaat tussen het verleden en heden. De werken zijn een serie schilderijen die de balans tussen fotografie en schilderkunst onderzoeken.

https://noahvandewetering.com/

Expositie @ De Tunnel: NIJV – Nadat Ik Je Vond

Looptijd: 24 september – 30 oktober


Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: werk van 58 Nijveraars – ‘NIJV | Nadat Ik Je Vond’. Vijf jaar De Nijverheid, Vijf jaar kunstenaarskolonie. Speciaal voor deze gelegenheid is in expositieruimte De Tunnel een spetterende expositie te zien van alle Nijveraars.

Wordt geraakt en overdonderd door meer dan 80 werken in deze unieke groepsexpositie van aanstormend en gevestigd Utrechts talent.

Verwacht schilderijen, sculpturen, gedichten, muziek, zang, illustraties, design, video’s, miniaturen, keramiek, en meer. Zelfs de chef-kok heeft zijn mooiste werk tentoongesteld.

De expositieruimte bestaat uit twee aaneengesloten zeecontainers, waar het vele werk dicht op elkaar hangt en staat. Mede daardoor stap je binnen in een overweldigende zee van creativiteit, waarbij de samenhang van de vele werken steeds duidelijk is, en ze toch individueel goed tot hun recht komen.

De tentoonstelling “NIJV | Nadat Ik Je Vond”is 7 dagen per week te bezoeken tussen 12:00 en 18:00, in het weekend tot 22:00. 

Gecureerd door @nadinevanveldhuizen en @studio_paul_klinkenberg

Poster artwork door @babsbleeker

Exposanten: Jasper de Boer, Babs Bleeker, Robin Valster, H.D. Chang, Sanne Groefsema, Davy Provo, Twan Bracco Gartner, Juliet Campfens, Everybody’s Dead Wave, Roderick Laperdrix, Clémence Girard, Nandi Enthoven, Tim Wunderink, Job Sante, Roxanne Benders, Anna Wijnands, Casper de Jong, Gwen Sierra, Britte Koolen, Esther van Diepen, Tonnie Heijdra, Veerle van der Veer, Philipp Jordan, Tessa de Geus, Brewpub Boot 122, Robert Groenewald, Gert Wessels, Bart Meijer, Frances Rompas, Wouter Bremer, Roger Bleeker, Stefanie Bonte, Edwin Schulte, Luus Damen, Kim van Veelen, Marijn Haakman, Ioannis Kouzapas, Rieneke van Santen, Floor Heijmans, Bart van Dommelen, Peuzel, Paul Klinkenberg, Lybrich Wieringa, Niels ten Broeke, Michiel Vredeveldt, Daan Bramer, Juliette Mout, Nadine van Veldhuizen, Aida de Jong, Bram Engelaar, Maud Versleeuwen, Jasper Timmermans, Benine du Toit, Jonathan Straatman, Laurie Drew, Sebastian Puckrin

Expositie @ De Tunnel: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

Looptijd: 5 augustus – 4 september

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Alexander Fielden – ‘Geometric Dream’

All the works in this exhibition are geometrical bodies that express basic principles like alignment, movement, balance, connectivity, oneness, infinity, and so on. By seeing these works these principles can be detected in the body, mind, and soul of the viewer. Warning: Feelings of peacefulness, a silent mind, and harmony can occur.

Bio:
Alexander Fielden is sinds 2005 werkzaam in de schoen- en leer industrie als ontwerper en maker. Naast dit werk heeft hij altijd een fascinatie gehad voor Geometrie. Schetsboeken vol met tekeningen van kubusen, spiralen en sferen. In de covid periode van 2020 is er voor hem de ruimte ontstaan om deze schetsen tot leven te laten komen in ruimtelijk werk. Met als gevolg, 2 jaar later, zijn eerste expositie genaamd ‘Geometric Dream’.

Expositie @ DE TUNNEL: Twan Löwenthal & Bob de Bell

Looptijd: 3 juni t/m 28 juni

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Twan Löwenthal & Bob de Bell – Tegen beter weten in

Beschrijving werk:
Je kijkt uit over een stedelijk landschap, opgebouwd uit gevonden verzamelde objecten waarin er op kleine schaal allerlei verhalen plaatsvinden. De cyclus van de vallende stenen speelt de hoofdrol in dit narratief. De snelste weg van a naar b voor een vallende lavasteen is in een rechte lijn, de ‘perfecte’ route. Maar die kan hij niet nemen; Hij is door de tand des tijds afgebrokkeld en is daardoor niet perfect rond. Wij willen proberen elke afzonderlijke steen zijn afwijkende route te laten herhalen zodat er uiteindelijk allerlei nieuwe routes ontstaan die perfect afgesteld zijn op elke individuele steen. Dit is dus een zoektocht naar perfectie in de imperfectie, tegen beter weten in.

Bio:
Bob de Bell (2002) en Twan Löwenthal (1998) zijn praktisch naast elkaar opgegroeid – In de Staatslieden buurt in Amsterdam- maar leerden elkaar pas kennen tijdens hun studie aan de HKU. Sinds dit jaar zijn ze allebei bezig steeds grotere, vaak manshoge installaties te bouwen. Dit is bijvoorbeeld tot uiting gekomen in de expositie Washed up, de eerste expositie in de carwashexpo (om de hoek van de nijverheid) waarin ze allebei een cabine bouwden waar zich een fantasiewereld in bevond. Tegen beter weten in is hier in vele (het gebruik van een fantasiewereld, het actief betrekken van het publiek, op meerdere hoogteniveau’s werken) een vervolg op.

Expositie @ De Tunnel: Jessica Magnin

Looptijd: 5 mei t/m 29 mei

Deze maand te zien in expositieruimte DE TUNNEL bij De Nijverheid: Jessica Magnin.

Jessica werkt zowel in het keramiek- als in het grafiekatelier van de Wijde Doelen. Dit levert een breed repertoire op van kleurrijke tekeningen en fantasiebeesten met stekels. De opzet van haar tekeningen begint vaak met schetsmatig geplaatste patronen die vervolgens met fineliners in de juiste positie gebracht worden. Als de basis staat dan gaat zij met veel geduld de fijne patronen inkleuren. Vakje voor vakje, als een metselaar die steen voor steen een huis bouwt. Steeds vaker ontstaan er binnen die patronen fantasievoorstellingen van gezichten. Maar ook de van haar bekende stekelbeesten laten zich dan zien.